Images

.::bunyi bebola ayam sedang dimasak memang ngilu::.

lately, aku asyik update blog aku. korang pon bole prasan an??? utk korang gak aku update, lagi2 tuk followers aku, aku taw arr korang menanti setiap ruang mahupun perincian yg bermain di benak seorang insan bernama afiqrozain. aku tak salahkan korang kl korang nak jadikan afiqrozain nih 'idol' korang dan aku juga tak salahkan korang kl korang nak bergaya seperti seorang afiqrozain...smuenye terpulang arrr an...aku nih bukan bagus sgt pon an...hahahaha

dan kembali menempuh hari2 di malaysia, cube menikmati sebaiknya, sebelum pulang kembali ke negara persemadian firaun. walaupun rasa buhsan itu ada, tapi sebab MALAYSIA, byk perkara spjg 20 tahun berlaku kat cni, so tak ade ape utk rase buhsan itu...

oh ye! aku juga sedang dalam ke arah proses mencipta lagu baru bertemakan SAHABAT. dah lame da aku nak wat lagu tema seperti SAHABAT nih. malam semalam dah kumpul material, lirik pon sket dah siap tgg nak dimasukkan music saje. dan sebenarnye aku ada sebab tersendiri utk menciptanya, menghargai sahabat2 yg berada di sekeliling aku, layan perangai aku yg selalunya mmg aku sengajakan an. especially utk sahabat yg sentiasa rapat ngn aku di saat aku gelisah, gelisah dan gelisah...hahahahaha
tapi tuh arr masalahnye gitar pon 'rongak' so memakan mase sket kot proses pembikinan single terbaru nih...hahaha


*gambar hiasan

p/s: sedap gak bebola ayam aku goreng nih...

viva la vida,

Images

.::indahkan hidup nih???::.

bile korang bace post aku yg lame2, mesti korang tertanya2, camne gaya atau penampilan afiqrozain yg baru sebenarnye??? meh ku nak tunjukkan....tadaaaaaaaaaaaaa:


aku afiqrozain yg baru


apsal glak??? hahaha...RAMBUT BARU...inilah penampilan yg aku decide b4 aku pulang ke Malaysia. bukan pe, susah doh nak travel memane ngn rambut afro, susah sgt nak jage satu hal lagik. so aku decide nak 'fard' kan rmbut ku...hahaha, so ini hasilnya....dan aku masih mengconsiderkan pilihan aku samade nak rebonding ke tak nak...

dan sejak pulang aku masih bersama2 rakan2 ku yg ku hargai, ke sana kemari dieorg bawa aku. layan jerk kan perangai aku. cari ape aku nak makan, spend tyme ngn aku sementara dieorg masih blum stat kuliah...

dalam kekalutan aku mencari makanan Malaysia utk dibalas dendam, baru aku terigt yg satu makanan nih yg wat aku terpana dan tiada bandingannya. MASAKAN IBU, selama aku pulang ke Malaysia dalam 4 hari baru petang tadik aku merasai lazatnye masakan ibu...
pastuh lyn plak berulas-ulas durian, perghh...pergghhh

dan member aku sorunk tuh da semakin bahgie dgn kehidupan masa hadapannye. dia pon da smakin hepi skunk>..hahahahaha, aku tumpang hepi gak arr(bole ke men tumpang2 nih???) smoge yg senang2 tuk ko di masa hadapan nanti...(ade lebeyh antar rumah aku taw! hahaha)

dan aku?? masih terkontang kanting di balik rimbunan buluh yg miang itu walaupun ringan...
tapi.....

p/s: indahkan hidup nih??? hahahaha

viva la vida,

Images

.::3 pagi ini masih sama::.

kl kat mansoura, kol 3 pagi aku masih blom terlelap. kl kol 3pagi kat kuala lumpur ni pon aku masih blum terlelap...hahaha

nak dijadikan cerite, aku tertido petang tadik, tak taw nape ponat semacam an, pastuh bgn2 dah kol 8.30pm, tgk phone ade byk misscall patotnye ade reunion bbdk sekolah rendah tapi sebb terlelap aku pon tak dpt pegi...sori arr guyss.. pastuh lepas smyg maghrib tertido ag, bgn dlm kol 12.30pm...bgn2 ade ag misscall dari apeq, aku call arr akid tny die kat mane. disbbkan ketakutan utk mghadapi kebuhsanan aku pon rembat keta trus shoot g TAMAN TASIK TITIWANGSA, lgpon lame tak lepak sane...

smpi jmp arr bbdk nih, tgh men playground, lalu aku menjerit "tue2 men playground ag"...hahaha, terkezut smue. member aku terkezut ag tgk penmpilan bru aku, pastuh aku pon join arr dieorg...sudah lame rupenye tak bermain dan menjadi seperti kanak2 nih...not, net, not, net(transform ar) jadik kanak2...mnghabiskan masa kanak2 semntara dgn keseronokan dctu...

pastuh grak makan, aku blanje, lapar do tak makan. dlm perjlnn pulang ke kedai makan aku skali lagi terkesima dgn perubahan2 di sekitar melawati nih yg mane dalam mase setaun da byk brubah...

smpi kdi mamak, aku pon order arr tosei telor ngn ABC. kepada member2 ku di mansoura "ade ke ABC ngn tosei kat sane??? hahahha..."
pastuh dlm kol 3am smpi umah trus memblogging...




bob, tosei nih utk ko...hahaha

ABC doe...haha



petang tadk ku tgk transformers, bole thn arr cite tuh wat kat egypt plak. tak taw arr btol ke tak wat kat egypt, cam ade kesangsian je dlm 1/2 part tuh...hahaha...
pastuh ODW gado(ini bhs kelantan) plak ngn mak sbb nak balik awal. in other way, aku nak jadik anak yg baik, nak gembirae bersama keluarga camne gmbirenye aku bersama kawan2, nak perangai budak baik nak berubah sejak pulang dari EGYPT...hope i can make it!

p/s: keta ngn motor polis pon dah tukar model baru...perghhh

viva la vida,

Images

.::seperti pelancong tapi bukan pelancong::.

baru pulang dari petaling jaya, sahabt2 ku membawa "pelancong asing" ini ke gerai nasi lemak...
akhirnya tertunai gak hajat an, cam ibu2 mengandung plak rase...hahaha
makan nasi lemak dapat plak otak2, tak cukup tambah roti telor dah abes makan minum plak sirap limau...

habes makan lepak dataran merdeka, jln2 tgk malaysia kemudian ke bukit G dan pulang.

nikmat makanan malaysia harus dinikmati sementara masih ada masa, kang mencari plak kat mesir nanti...

p/s: kenyang, tak larat da nih...

viva la vida,

Images

.::mansoura-cairo-bahrain-KUALA LUMPUR::.

akhirnya, hari2 yg lame ditunggu2 dah menjelang tibe.... kini di KUALA LUMPUR, MALAYSIA...
sebenarnye aku balik nih, parents aku tak taw pon saje2 nak wat suprise sket...hahaha, tgk je la ape reaksi mereka balik dari keje nanti...

so ari nih aku dah smpi di Kuala Lumpur, perjalanan yg amat memenatkan. mula perjalanan dari mansoura seawal 6 pagi ke Toiron, dari situ ke Cairo International Airport naik van travel agent then smpi kol 10am tgg arr smpi flight kol 3.30pm...smpi kat bahrain dlm kol 7.30pm, lepak2 gi smyg then naik plane ke Kuala Lumpur, kali nih nye plane seronok gler ade tv utk sorang satu passenger so takde la buhsan sgt...

dlm perjalanan tuh aku bersama anp power rangers, thia, pika, nazeera, arham, aiman, nuha n ainur(kl tak silap ar), smue mencanak pasal swine flu, so smue pon pi la beli mask tuh cover an, tggl aku ngn anp power ranger je tak pki, tawakal je la...hahaha
n bila da smpi KLIA aku seronok gler, MALAYSIA doe, MALAYSIA!!!! tanah tumpahnye darahku...smpi2 amik luggage and check out, so kiteorg berpisah kat ctu tanpa smpt ucapkan selamat tinggal, takpe nnti kite jmp gak ag...ahahah

so tekad aku dlm plane ag, smpi Malaysia aku nak cari roti canai n nasi lemak. so adek aku amik aku dari airport ngn afiq akmal kiteorang trus grak gi kedai mamak. malangnye nasi lemak da takde mase tengahari bute, roti canai plak smue da abes... so aku makan nasi campur ngn ayam masala, layan gak ditemani bersama sirap limau yg lame aku idamkan...hahahaha

syukur alhamdulillah da smpi MALAYSIA...

p/s: MALAYSIA doe, MALAYSIA!!!!

viva la vida,
Images

.::Dari Mansoura Ke Kuala Lumpur::.

lupekan masalah di bawah, walaupon masih membara tapi ku malas nak pikir, ko btol2 wat aku kecewa...

skunk kol 3.25 am jam mansoura, lagi 3 jam aku akn meninggalkan rumahku ini utk ke Cairo.
lagi 12 jam aku akan menaiki pesawat pulang ke malaysia...
sementara menuggu jam terus berdetik dan waktu terus berlalu, aku berniat utk mengisi masa2 itu dgn berjaga smpi ke waktu itu, memandangkan takut ketinggalan bas utk ke cairo international airport.

ramai sebenarnye malaysian pulang pada tarikh tersebut, walaupun sebenarnye bukan tarikh ini yg mula2 aku booked (1st july), memandangkan bonda tercinta anp power rangers mahu anaknya pulang pada 24th june, aku mengiyakan ajerk , barangkali ade misi menyelamat di johor sane. lgipon aku tak kisah balik bile tapi kl lagi awal lagi cun arr, walaubagaimane pon ok pe balik awal, daripada buhsan duduk cni dok??? Go GO Power Rangers, esok kol 6am tepat taw!!! hahaha...

8/10/2008-24/6/2009, kl dihitungkan dah hmpir 8 bulan aku duk kat mesir nih, kl nak diceritakan cerite2 di mesir nih mmg byk, kl nak taw gak cube selongkar post2 yg lepas aku, byk gak aku post sebenarnye...hahaha
semua post itu menggambarkan keadaan @ cerita di mesir...hahahaha...

pada member2 aku yg masih tggl di mansoura selamat pulang, moge smpi ke destinasi...

pada budak2 rumah baru aku, tolong aku pindah umah erk? upah ku da kac anwy thanks doe,

utk yg tak pulang pndi2 ar hidup,

utk yg blom abes exam n tgg result semoge berjaya, dan pada yg reseat paper, selamat berjaya juge...

utk si SA yg konon2nye SA sori ar tak dpt tunjuk umah, call jerk tuan rumah tuh...hahahaha, okeyh??

utk member2 di malaysia, Tunggu Aku!!!...hahaha

smpi berjumpe lagi pade tahun hdpn, moge perjalanan aku berjalan dgn lancar selancar2nye...Amin...


"dan bilakan menghilang, musnahlah musnah impian tuk menggapai bintang, terangi hidupku, ku mahu kau tahu, engkaulah destinasiku, dalam ingatanku..."

p/s: cit...cit...cit (bunyi anak burung meminta makanan)

viva la vida,


Images

.::sekali lagi ia timbul::.

buah kelapa kl kita baling dgn kekuatan superhero pon, akhirnya ia akan juga timbul...
itu aku tak kisah ag, yg aku kisah bila masalah nih timbul balik, mula la aku yg parah, setiap masa dok memikirkan masalah ituh. uban pon dah stat nak kuar dah...

"poit manusia, apahal ngn ko?? ko ade masalah ngn aku cakap, ko kutuk blakang, ko simpan2 tunjuk brani depan org len tak gune arr. bak dtg ar face to facee ngn aku. aku dah males nak melayan karenah ko, wat tambah masalah aku jerk, wat sakit kepala dan semua organ2 aku ajerk...malas aku nak layan perangai pura2 ko tuh, ko pergi ar canang smue keburukan aku kat org, aku kesah ape, aku peduli ape orang nak kate. yg penting aku kenal sape diri aku. selama nih, aku baik ngn ko, ko amik kesempatan, skunk peg mampos ko arrr, aku malas nak balas dendam sebb tuh keje budak pengecut jerk, kang kl aku balas dendam ko gak yg merana. tapi ko kene igt hukum karma, wat u give u get back!!!"

p/s: dripada lyn ko baik aku peg gamaah...

viva la vida,

Images

.::angkatkan tangan dan meminta::.

hahahahaha (gila suka2)

syukur, syukur, syukur ya Allah, syukur alhamdulillah...
baru balik dari tgk result, alhamdulillah lepas dapat JAID 70.9 (kl tak silap)...
tapi sedih sket arr tak dpt nak capai jaid jiddan cos i'm targetting for scholarship next year...tapi rezki di mana2...kali ini aku agak terkalah oleh segelintir rakan2 ku, entahla mungkin usaha tak cukup, ye arr rekod lagu jerk reti blaja tak reti2...hahaha

so kini bole lega, n tunggu tarikh masuk umah baru dan tarikh pulang ke malaysia...tak sabar nak pulang ke malaysia jumpa keluarga dan rakan2 sambil mengedarkan cenderahati dari mesir...hahaha...
esok mau ke gamaah amik slip result, harap2 bole dapt slip esok gak supaya perjalanan pulang ke malaysia pada tarikh yg diingini berjalan lancar...
tahniah kepada member2 ku smue...hahaha

p/s: selamat hari bapa kepada MOhd Rozain B Yahya, u know i love u, and thanks 4 everything...this SONG di tujukan kepada bapaku...yeah!!!

viva la vida,

Images

.::pari pari bawah angin::.



usha youtube aku, pastu tggl ar komen kat ctu okeyh...

p/s: support ur local act...

viva la vida,

Images

.::bila handphone sudah tak taw nak digune::.









p/s:ko org lynkan jerk...

viva la vida,

Images

.::bungkus semula nasi lemak yg tumpah itu::.

ini versi bungkus semula, sebenarnye tak taw nak nak watpe, buhsan gler babi dah abes exam nih...
so tido, bangun, main gitar, gosok gigi, tido kejap, makan, lepak2, jalan2 then main gitar balik, then tgk movie then tido...itu jela keje aku skunk nih...nak g jalan duit smue sude abes...

so layankan jerk versi bungkus semula nih...







p/s: nak dgr sket ape korang nak kate...

viva la vida,

Images

.::bila suare dan gitar dalam satu nada::.

hahahahha(gila-gila)

memperkenalkan hanif nazruddin (anp power rangers), song n lyric by haniff nazruddin...

masa aku upload video ni sayup2 azan subuh berkumandang so dgn senyap2 aku mengupload video nih ketika anp tgh tdo dgn nyenyaknye dekat sebelah aku nih. sebenarnye dia tak mau rakaman nih menjadi tontonan umum alasannye sore dia tak sedap, tapi peduli ape akuh...hahaha.
korang2 yg tgk video nih jgn bgtw kat dia yg aku upload video nih, wat lek jek senyap2 sude kl dia taw mesti dia bantai aku nye...rahsia...sshhhhhh....
hahaha

p/s: anp walaupon sore ko tak sedap mane tapi sore ko takde arr trok mane ok arr tuh bole layan gak ar....chow




video


IKHLAS(HAHA),
Images

.::bila tangan dalam kocek hanya boleh rase lighter::.

hahahaha(gila dalam penat)

fuhhh, penat semalam(isnin, 15 jun) tak abes ag...aku igt nak bantai tido smpi kol 5pm or 6 pm, pastuh ade plak budak call aku nak mntk tolong cari rumah, terganggu la tido aku....ceit!!!

hahaha,, nak dijadikan cerite pada tarikh dan hari seperti di atas aku ngn member2 aku grak kaherah(cairo la) nak bli souvenir tuk makhluk2 dalam bayangan di malaysia. mulanya tak nak pergi isnin nak g selase sbb rmi ag yg bole pegi tapi kalau aku simpan duit lame2 mesti abes, so nanti tak dapt plak nak bli brg2.

kesinambungan daripada meraikan besday boboy ngn wak, aku tak tdo takot2 terlajak tdo kang tak pergi plak ke kaherah...plan tolak kol 7am tapi bbdk len lmbt bgn so kol 9am baru bertolak...
mula2 kiteorg grak syubra kat ctu ade asfor yakni gudang kristal segala jenis krital dari anak ke datuk kristal smue ade kat ctu...so melihatkan member aku masing2 angkat sorang satu aku pon angkat la rantai kristal...

then, grak city star, saje jerk sbb dlm plan kiteorg mmg nak grak khan alkhalili malam(xde arr pns sgt)...lepak city star smpi petang, aku dgn kepenatan tahap gaban lepak kat starbucks beli kopi then bantai tido kat ctu smpi petang...hahaha. kat tmpt high class camtuh pon bole tdo, tapi peduli ape aku, aku perlu energy tuk membeli belah pada sebelah malamnya...

then dlm kol 6pm Aiman mahdi(tribute to him) ajk lepak umah pak cik die. aku smpi2 dgn muke tak malu trus bantai tido ag, tak larat bai penat gle tak tdo semalaman...dah maghrib aku pon bgn, then pak cik die hidang makanan, aku dah ngadu kat member aku dah takot tak smpt pegi khan alkhalili yela takot tutp plak sia2 jerk...

on da way to khan alkhalili aku bantai tdo ag dlm bas, dah smpi aku pon trus peg cari brg yg tlh aku list down kan...hahaha
penat gak ar melayan toke2 arab nih,
tips utk malaysian yg nak harge murah kl toke arab tak nak kac harge murah ko merajok jerk ngn arab tuh pastuh kluar dari kedai dia scr perlahan2 tak smpi 10 saat nanti die akan pggl korang bali and bersetuju dgn harge yg korang nak...
dgn budget 500 genih dapt la aku beli barang2 sepert tshirt 25 helai, balang sisha sebotol, serban 2 biji, selendang sebijik, cenderahati ade la beberapa dan lain2 arr...itupon dah terlebih budget smpi 600 genih, riso gak aku tak de duit nak byr umah sewa nih...hahaha

then pastuh balik, smpi mansurah nih dalm kol 4am gak ar, balik2 smyg subuh pastuh tdo....
bgn2 lapar...........................

p/s: khan al khalili-pasar/bazaar semua mende ade kat cni
asfur: gudang kristal yg mana segala jenis kristal ade kat sni

viva la vida,
Images

.::14 jun::.

hahaha(gila lagi)
malam 14 jun masuk ke 15 jun, 2 org birthday boy yakni housemate aku gak dgn baik hati nye mengadakan majlis keraian utk rakan2nya sempena hari jadi mereka berdua yg jatuh pada bulan jun nih...thanks to wak and boboy diatas makanan2 yg lazat lagi sedap seperti KFC, pizza, kek2 juga minuman2 bergas termasuklah bermain pool and snooker tanpa had masa secara percuma semuanya ditaja sepenuhnya oleh mereka berdua...


viva la vida,
Images

.::exam.habis.pun.banyak.fikir::.

hahahhaha(gila sebentar)
sperti yg smue maklum, exam kiteorg dah abes, so ari2 kire men'jeruk'kan sahaja diri masing2 di rumah. agak2 buhsan, kluar cari hiburan, agk2 panas lepak je arr umah...
dengn internet takde kat umah, masalah air plak, entahle...tak tahu nak wat ape abes exam nih, buleh gile kl camnih jer rutin hari2 buleh mamputtttttttttt...

skunk aku ade kat umah hanif nazruddin, me'nebal'kan lagi muka yg dah tebal dan tembam nih, mengakses internet, kl tak buhsan beb...si hanif nazruddin nih pun smpi tak taw nak watpe, tdo je arr die bukan nak lyn tetamu yg dtg ke rumah die at least wat la air ke...kl budak nih tak tido asal jmp aku jerk nak nyanyi lagu2 die depan aku, aku pon ter'pakse' je arr layankan....hahahahahha

tapi tu ar aku nak ckp korang tak pyh arr stadi jaoh2 nih, stadi kat malaysia sude...buhsan ko taw tak...buhsan gler...
aku yg dah abes exam nih pon kene byk pikir ag. pikir pasal rumah baru, karenah simpsar palat itu, karenah org2 arab, karenah bbdk nih yg asal jmp aku suh tempah padng asal jmp aku suh tmph futsal-byk cantek muke korang, karenah duit yg semakin hari semakin menuju bankrapcy, karenah rumah lame yg internet and air cam haram, karenah si karena kapoor dalam cite hindustan pon aku tak puas hati gak...cam2 la karenah nak kene fikir...
adess, byk fikir byk plk uban kluar nanti...

p/s: lu pikirlah sendiri...askom!!!

viva la vida,
Images

.::awek kau dijadikan tebusan, kau saksi tunggal disuruh utk tidak memberi keterangan ttg seorang pembunuh yg dah bunuh adek kau::.

"cmamne nak wat?? nak bagi keterangan ke tak nak??? kalau bagi keterangan awek kau kene bunuh, kl tak bagi keterangan takkan kau nak biarkan pembunuh adekkau terlepas???"

aku paling tak ske wat keputusan dalam hidup aku, lagi2 keputusan tu membabitkan 2 pilihan yg same banyak pro and kontra nye...sepanjang hidup aku, aku mmg fail dalam membuat keputusan sebegini, dah puas aku belajar utk cuba membuat keputusan tuh...aishhh!!!

dilema dalam membuat keputusan utk berpindah rumah, ade 2 buah rumah yg menarik yg same byk pro and kontra nye tapi...hmmm...
ape kate korang yg tolong aku wat keputusan, bole??

rumah pertama:
berdekatan kedai makan nusan, internet aku dgr tak bagus sgt, ade kedai buah 24 jam, ade kedai runcit yg tutup kol 1am...rumah tuh luas arr ruang tamu die, complete perabot, bilik ade 3, setiap bilik luas ar, ade tv tapi kecik je(bukannye tgk sgt pon) , tarikh masuk 1 julai, harge seribu jerk sebulan...

rumah kedua:
berdekatan GMN, ade kedai runcit 24jam, ade kedai sayur2an, internet aku dgr bagus arr, ruang tamu die tak luas mane macam lorong ajerk tapi besar sket, ade 3 bilik and bilik pon luas gak, complete perabot, tarikh masuk sekitar bulan jun, harge pon seribu sebulan...


camne arr??? adesss, bak kate bob; "naseb baik korang dah abes exam an"....
tolong erk?:)P

p/s: pilihan tak terpilih kalau tak dipilih




mari komen
Images

.::bila suis utama elektrik ditutup orang disebabkan bunyi bising::.

hahahaha...
hari ni besday si wak, dah besar ko wak, eh silap dah tue dah ko tapi prgi bbdk ag...
tak pyh arr cari awek, jadik cam aku lonely ranger sude, takde masalah kl rase sunyi carilah aku...aku cube memberi layanan klas pertama...hahahaha

so rmi la sahabat handai dtg ke rumah, selesai menyanyi lagu hari jadi dalam 3 bahasa(bm, bi, arab), makan2 sket then bbdk ade yg wat hal sendiri and ade yg kat depan berborak2 pasal awek...hahaha

so dalam kelewatan pagi, tak taw nak watpe sorang open main gitar, yg member kat sekeliling smue menyanyi, hampi ratusan track jugelah dinyanyikan pada malam ini...nyanyi dgn suara yg tinggi dan kuat, yg tak hafal wat adlips kire cam background singer arrr...hahaha tergelak2 aku dgr...
lepas usha fb aku pon join bbdk nih menyanyi...
dalam kol 2.30am tetibe lampu terpadam, adess aku igtkan blackout seperti biase rupe2nye ade org yg tutup main suis kiteorg kat bawah...ntahlah maybe sbb bising kot...
tapi dalam gelap2 pon nyanyi gak dgn bantuan lilin2 dari kek, pekikan suare kembali kedengaran, hahahaa...tak amik pengajaran lgsung...
dgn peloh nye ngn panas nye wat selambe jerk nyanyi, dah penat2 nyanyi suh bbdk pegi bukak balik suis kat bawah...
fuh lega ade kipas balik....
hahahaha
tapi malam nih aku dah menghabiskan hampi 85% kapasiti suare aku dalam konsert 'haram' nih...biasaklah lepas tension n lame tak bergelak sakan dgn bbdk nih, yola msg2 sbuk ngn exam...layan gler doh mlm nih....hahahha

p/s: menunggu tarikh 14hb...hahaha(malu la)

viva la vida,

viva la vida,


mari komen
Images

,::bila pizza dalam kotak delivery hanya tinggal sekeping::.

hari ini last paper english, dgn semangat yg utuh jiwa ini sudah bersedia utk menghadapi exam pada beberapa jam lagi, masih lagi konpius dgn masa ujian memandangkan ade yg kate kol 10am dan ade yg kate kol 1.30pm, tgh tunggu member call utk maklumat lanjut...hahaha
arinih mesti yg rmi kuar awal mungkin termasuk aku, bukan over konfiden mahupun tak reti jawab soalan, tapi mase yg diberikan terlalu panjang kalau nak dibandingkan dengan tahap kesusahan soalan tuh, kl diberi kepada pelajar pmr sudah tentu mereka pon boleh lakukan walau hanya sebelah mata terbuka...tanda ini bukan berlagak atau riak atau bajet power atau sewaktu dengannya tapi itulah realitinya...
masih lagi mengharap kepada result yg akan keluar ini memberi senyuman kepada bibir manisku ini dan memberi helaan nafas lega secara refleks pada sistem pernafasan diri ini....
moge2 aku lekas pulang ke malaysia...amin

p/s: rumah baru??? di mananye, harap dpt memuaskan hatiku...

viva la vida,


mari komen
Images

.::kecut perut dah berakhir::.

fuh panas...tadi baru jawab soalan osce, pergh cam gampang susah...smue budak tak jangke soalan camtuh bole kuar, last2 amik ko satu pon takle nak jawab...hahaha
tapi naseb baik soalan jar ngn tulang senang so insyAllah bole cover...
so berakhir segala penat lelah aku dalam perjuangan exam nih, tggl last paper yakni english yg dipandang enteng oleh kebanyakan org...
harapan smuge lepas la exam sem 2 nih, tak mau repeat2 nak dptkan scholar tahun depan pastuh nak blk malaysia dgn hati yg senang n gumbira...

p/s: hoi hoi ya hoi, kini kita gembira...
Images

.::pembakaran sempurna::.

panas sungguh mesir dikala waktu ini...sudah lame tak rase panas camnih al maklumlah smpi2 cni dah musim sjuk so trus lupe bgimana panas di msia...tapi panas kat cni len dari msia, kl kat msia petang2 dah redup kat cni panas smpi ke senja...
kluar umah panas, xkuar umah panas, berjalan panas, dah la bilik aku takde kipas, nak bli kipas duit plak nak mandi air xde plak. nak wat camne?? tumpang la bilik kawan yg ade kipas takpon duk kat ruang tamu yg kipasnya laju cam kipas helikopter tuh smbil bermain ragbi di laptop mujib...hahaha

tapi at least dapat mengimbangkan pembakaran lemak2 tanpa mengeluarkan tenaga yg banyak, so konklusi die makan banyak2 tanpa riso utk gmok...hahahaha...

p/s: napwrongpailukitulaptai(mantera sempurna)

viva la vida,


mari komen
Images

.::hari masih berlalu::.

sudah berlalu 2 paper mcq and essei, barangkali 50% rasa jiwa ini sudah lega. berbaki 2 paper osce and english dan berbaki 3 hari utk exam seterusnya which is osce. acap kali tidur lambar acap kali bangkit lambat...ragam budak medic barangkali, kepada mereka di luar sana medic takde la sesukar yg dijangka cuma banyak yg perlu diketahui dan dihafal dan kalau 2 main point itu tak dikuasai barulah sukar sebenarnye...

dan masih lagi sempat berblogging, memandangkan takde ape nak wat, dan perancangan utk menghadapi 2 paper terakhir semuanya sudah dirancang dgn harapan semuanya berjalan lancar...walaupun begitu, debaran masih terasa atas result walaupon exam masih blum habes tetapi pelajar2 medic di sini dihantui repeat exam(nauzubillah min zalik) yg mana semua mahu menghindarinya...

dan semestinya aku menanti hari2 berlalu supaya exam segera habes dan kebebasan dan kemerdekaan pasti menjadi arti buat diri ini... oh ye malam tadi kami bersuka ria mengrelease tensi barangkali dgn menguasai black win (pool and snooker), harap semuanye punye smgt baru utk 2 paper seterusnya...

p/s: trus berdoa...

viva la vida,


mari komen