Images

10 hadiah terhebat sempena Hari Ibu

hari ibu dah tak lama lagi dah. orang putih kata just around the corner. anak2 yg sygkan ibu dia dah sibuk pakat adik beradik nak buat suprise utk ibu tersyg sempena hari ibu. ada gak yang duk pikir2 lagi, takde idea nak kac hadiah apa. walaupun hadiah tak dapat membalas jasa ibu yang banyak berjasa pada kita. tapi itu tandanya kita menghargai mereka. hargai mereka sebelum terlambat.

mari2 adik, kakak, abang, pak cik, mak cik. yang jauh kita rapat2 yang dekat kita mesra2...

10 HADIAH TERHEBAT
SEMPENA HARI IBU

10 KAD UCAPAN
bila nak dekat hari ibu, dekat pasaraya, kedai buku, farmasi dah mula jual kad-kad ucapan yang kiut miut. ada dalam pelbagai bentuk dan warna. di samping harganya yang murah, ianya juga sangat bermakna dan simple


9 BUNGA
menurut pakar, perempuan ada kebolehan untuk menilai kualiti satu2 bunga itu. maksudnya ibu anda pasti dapat mengagak nilai atau harga bunga tersebut. tapi jangan risau, walaupun anda beli jambangan yang paling murah tapi ibu anda tahu yang anda telah melakukan sesuatu yang istimewa bagi mereka. di samping bunga merupakan hadiah paling popular, di mata seorang perempuan bunga merupakan antara benda yang tercantik di dunia



8 LILIN AROMA
Ramai perempuan sukakan lilin aroma dan seringkali meletakkanya di dalam bilik mahupun di setiap penjuru rumah. baunya yang wangi dan nyalaanya yang tenang pasti mengikat ketenangan. siasat bau aroma yang disukai ibu anda dan hadiahkan mereka seberapa banyak yang anda suka.



7 GIFT BASKET
walaupun hadiah ini lebih sesuai untuk majlis2 tapi sebenarnya isi yang menjadi pengukur. isikan dengan makanan2 kesukaanya atau buah-buahan kesukaannya atau mungkin biskut buatan anda sendiri. berikan mereka gift basket dengan corak bakul yang menarik. pasti tertawan hati ibu anda




6 HIASAN RUMAH
hadiah ini sesuai diberikan oleh anak lelaki. hiaskan rumah mereka dengan hiasan terbaru dan aksesori menarik di sekitar rumah. padankan warna perabot dan kain langsir di ruang tamu mereka. ini akan memberi kesegaran baru di hari-hari baru mereka. keselesaan ini akan mengingatkan ibu pada si anak ketika si anak tiada di samping mereka


5 SWEET TREATS
bagi ibu yang sukakan manisan, hadiah ini hadiah yang sangat sempurna. manisan seperti coklat, ice cream, ataupun kuih muih pasti menceriakan hari mereka. hiaskan pemberian anda dengan secantik-cantik nya supaya ia kelihatan sangat sedap untuk di makan.



4 TANAMAN HIJAU
hijaukan laman rumah ibu anda dengan tanaman-tanaman baru. dan juga bunga pelbagai warna. binakan satu kolam dengan air mengalir di samping tanaman-tanaman tersebut. sekurang-kurangnya mereka ada teman di kala kebosanan


3 PERFUME
sebahagian ibu pakai perfume setiap hari dan ada juga yang menyimpannya untuk majlis2 tertentu. dengan memberikan perfume kesukaanya, mereka dapat menjimatkan masa untuk membeli perfume di butik dan pasti senyuman terukir tanda permintaanya dipenuhi.



2 MASSAGE & SPA TREATMENT
hari ibu berkaitan dengan membuat ibu gembira dan bahagia. dengan penat lelah menjaga anda "massage & spa treatment' memberi peluang kepada mereka untuk relax dan menenangkan diri sepanjang hari. Setiap ibu harus diingatkan akan kecantikan yang mereka ada.


1 MASA
paling berharga sekali. masa bersama ibu anda. adakan family gathering sempena hari ibu atau makan2 luar untuk anda dan ahli keluarga lain meluangkan masa sebaiknya bersama ibu anda. bagi mereka yang tinggal jauh dari ibu, hantarkan mesej tanda ingatan anda pada mereka. jangan lupa doakan mereka setiap masa





lagu untuk ibu

8 comments:

  1. hadiah apa2 pun mesti ibu kita hargai
    janji kita ingat kan? hehe ;)

    ReplyDelete
  2. salam ziarah, woooo, thnx 4 sharing! nice, oke, dah taw nak bg yg mana kat ma!

    visit me!http://ilovefullcreammilk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. bgusnyer bg tips ni...tak yah pening2 lg kan...

    ReplyDelete
  4. @luvly mya
    yeah u're so right!!!

    ReplyDelete
  5. @nhidayat
    kirim slm kat ibu anda:)

    ReplyDelete
  6. Hadiahkan ibu kesihatan sepanjang masa.
    Jika ibu mempunyai masalah kesihatan
    Jika nak kekalkan kesihatan ibu.
    kunjungi blog:

    http://assalamvitashope.blogspot.com/

    ReplyDelete