Images

.::----------------::.

1.26am waktu mesir...mata aku masih blum dapt lelap. tadi dah cube tidor smbil diiringi lagu2 malam tapi still tak dapt tido. lalu diri ini menjeguk internet dan melawat blog membe2 semuanye post yg dah aku bace, bukak facebook semuanye mende same...
badan yg beberapa hari sudah sengal2 otot kesan dari work out serta belakang yg sakit kesan dari pekerjaan yg tak disedari juga antara faktor aku takle tdo...
so, disbbkan kebuhsanan aku menulis blog ni, dgn tajuk yg aku sendiri pon tak taw...

dengan kesunyian malam, yg ade hanyelah bunyi laptop yg sedang berfungsi aku memikirkan ttg kehidupan ini. baru sebentar tadi aku post satu komen kat fb kesan daripada ketidakpuashatian kalah dalam piala sc petang tadi.
mula memikirkan kesan buruk akibat sifat dengki manusia yg tak pernah padam,....
memikirkan ttg hubungan aku ngn membe2. dimana perlunya menghargai member wlpun buruk beno muka dia...
memikirkan bagaimana persahabatan ini dapat dieratkan antara satu sama lain...
memikirkan masa depan yg samar2 akibat dari kemalasan pada masa kini...
memikirkan perlunya meluaskan ukhwah walau jelik mana perangai mereka...
memikirkan bagaimana hendak puas dalam hidup nih...
memikirkan sumber motivasi yg kian luput wlpun baru dikutip...
memikirkan bagaimana nak uruskan hidup ni sesenang2nya...
memikirkan bagaimana nak tawan hati seorang gadis, walaupun ini bukan masanya...
memikirkan bagaimana nak melayan kawan perempuan sebaiknya,,,
memikirkan masalah2 yg lalu...
memikirkan bagaimana mahu jadi seorang keeper yg tak pernah bolos wlpun aku dah terpikir nak bersara menjadi seorang keeper...
memikirkan bagaimana nak kac pbl pada esok hari happening walaupun lecturer so-so ajer...
memikirkan bagaimana nak hendak menang dalam setiap pertandingan yg dimasuki...
memikirkan bagaimana nak hidup kat dunia arab yg penuh penipuan nih...
memikirkan bila nak berhenti dari isap rokok yg tak berpaedah itu...
memikirkan bagaimana nak akses internet tanpa perlu menunggu...
memikirkan bagaimana nak jadi seperti org lain yg bahgia dan berkepala otak cerdik...
memikirkan bagaimana nak jadi seorang manusia yg takde belas kasihan...
memikirkan bagaimana tak mahu berfikir...

hidup aku penuh dgn pemikiran, setiap masa dan setiap ketika... bila tgh wat mende lain aku akan memikirkan benda lain secara tiba2 dan mula termenung seorang. mungkin sebab tuh uban di kepala sudah semakin banyak...

p/s; malas nak pikir

viva la vida,



mari komen

1 comment:

  1. afiq,boleh je guna banyak2 browser dalam 1 masa.

    ReplyDelete