Images

.::Vacation::.

Actually my mom planned this vacation...ye arr ank dia yg belaja jejaoh semuenye balik umah sempena cuti 'hari pekerja'... so our destination is Port Dickson(P.D)...the planned was, stayed there for a nyte but sbb tak "puas" extend to 2 nyte...

bertolak after solat jumaat but b4 bertolak aku smpt post topic liver'fool'...so alkisah bermula pukol 3pm kami keluar dengan 2 biji kereta, 1 my dad bawa n 1 agi my twin bwak(nak bawak sgt~ambik!!).
masuk N9 pegi amek abg aku kat stesen ktm Seremban then proceed to Telok Kemang...Setelah sejam setengah duduk dalam kereta aku ternampak sign"kondominium peranginan tnb"(tmpt penginapan kami); 5km...tunggu punyer tunggu tak sampai2 ag, i thought 5km da dekat dah?!?!
Akhirnya at about 5:30pm, smpi la kat kondo tuh, it is located beside Guoman Hotel.

So smntr tgg my dad check in, aku pown selongkar but kereta, ye arr perut da lapar!!! then dah setttle check in kiteorng angkat brg naik masuk kondo...smpi kat depan pintu the 1st word terkeluar is WOW!!! the kondo is so huge and nice...then I tell my famili kl macamni tak payah balik arr, then diaorang gelak...

so nak dijadikan cerite, ptg tuh lps solat pi mandi pantai smpi ar sunset(subhanallah)... mlm tu plak pi makan kat restoran thai, so pelik menu dia; kerapu samrote, tauhu songkeng...but so delicious...that nyte tdo awal sbb kekenyangan, hahaha.... esok pagi p sarapan kat cafe then pi mandi swimming pool;lame tol x mandi pool since my younger age cause my dad slalu bwk my siblings for swimming every sunday...
tengahari tuh igt nak tdo tapi my parents ajk pi dataran telok kemang saje je nak jalan2...n i bought my first spek hitam(lopek nyer arr)...balik jejalan trus tdo smpi petang
malam tuh kiterog pi makan...this kedai makan wat aku "bengang tahap dewa' tgg makanan n minuman punyer arr lame, even customer yg lame smpi pown tak dpt makanan ag!!! Bile makanan smpi aku ape agi cakap kat waiter tuh 'lorh baru smpi ke??lembap gler' haha... n malam tuh aku balik bengang + x kenyang...bengang2

pagi Ahad kene bangun awal cos nak kejar mase sbb my mom dah daftarkan aku n my 2 brothers untuk seminar Al-Huffaz kat masjid negara...so kol 7am dah checkout...so kol 8:30 am smpi arr masjid negara

p/s: overall i enjoyed the vacation!!! :)



Aphids;4may2008;10:05pm

1 comment:

  1. {~...iniakid...~}Wednesday, May 07, 2008

    hahaha
    best ouh bawak keta pg pd
    haha

    ReplyDelete