Images

Mentor 4


aku baru abes tengok Mentor 4 Konsert Pengenalan sempena menampilkan secara rasminya 6 protege dan 6 mentor. sebenarnya aku tak pernah pun tengok program realiti mentor dari musim 1 sampai musim 3. yang aku tahu pemenang untuk musim ke2 Fiq dan musim ke3 Black. yang lain habuk pun aku tak tahu. alasan aku tengok musim ke 4 nih sbb dah takde benda lain nak layan maka dengan secara tiba-tibanya mentor musim 4 jadi pilihan...ahahhaa...
so aku nak komen cerita skit sape mentor and sape protege musim ke4 nih:

Mentor: Dayang NurFaizah
Protege : adi
seperti yang semua tahu dayang nih penyanyi Rnb Malaysia. suara dia boleh tangkap lentok gak ar kalau dengar. Dayang dan adi kedua-duanya berasal dari Sarawak. satu kampung pulak tuh an. suratan atau kebetulan? tapi aku suka dengan suara and nyanyian adi nih. ada ala2 penyanyi rnb singapore tuh, sape ntah nama dia. tapi lagi style punya. jangan tak taw! masa konsert pengenalan dia nyanyi lagu sejati versi rnb. nyanyian dia perghhhh memang sedap, tapi lenggok rnb terlebih sudah pulak.

Mentor: Azmeer
Protege: nani
bak kata elly iskandar, azmeer nih dulu penasihat mentor and ajai mentor kepada protege. tapi untuk musim 4 exchange plak. azmeer plak jadi mentor. azmeer nih sapa tak kenal producer hebat gak ar. teringat aku kat lagu2 senario, banyak yang azmeer produce. kesian kat nani, azmeer dera nani jadi bibik plak. alasannya untuk bina jati diri. suara si nani nih ada ala-ala shahila sket. lagu awan yang terpilu best la dia bawak tapi untuk lagu english dia kene blaja pronounciation sbb tak paham apa dia nyanyi tuh...

mentor : mus may
protege: ayim
mus may rockers dulu2. kira otai la. caya sama lu bro! kate mentor rockers, protege pun mau kene rock jugak ar. ayim berasal dari lahad datu. gaya dah rockers abes, gitar dah gantung. last2 nyanyi lagu 'bila aku sudah tiada'. huk ela...kecewa giler. tak mencabar suara langsung. wa nak dengar rock! play safe agaknya. play safe pun suara terkucil gak

mentor : joe flizzow
protege : ila
siapa tak kenal joe flizzow, ala ngn malique dulu dalam too phat. lagu do it, duit taw? wa respek sama lu joe! ahahhaha. ila nih adik beradik dengan si adi, protege dayang tuh. ila nih bawak rnb kira tak lari jauh lah dengan hip hop tuh. bawak lagu unfaithful. entah le. suara sedap tapi cara nyanyian pelik sket

mentor: ziana zain
protege: thalia
lame tak dengar cite pasal ziana zain. penyanyi yang ada vokal tinggi, ada 'ala-ala the rock' sbb angkat kening masa nyanyi. thalia nih dah macam klon ziana zain aku tengok. nyanyi lagu akhirnya kini pasti by anita sarawak. konfiden je masa nyanyi tetiba tersalah lirik. huhuhu

mentor: mas idayu
protege: shaq
mas idayu, ratu dangdut malaysia. whoa! musim lepas bawak Black jadi juara. siap pakai rotan masa jadi mentor kepada black dulu.. sekarang dengan shaq pakai tali pinggang. whoa! shaq berasal daripada kelantan. orang kata shaq nye suara mirip black. entah le. black lagi sedap kot. bawak lagu kasihnya laila. masa part qasidah sedap giler, lu orang kena dengar. tapi sampai tengah2 lagu. hancussss. tuh yang mas idayu stop kan tuh. alasan shaq nih baru lepas kena inject, ada masalah suara. tak taw la nak cover ke ape...kihkihkih

feveret aku Adi protege dayang tuh. suara sedap, muka ada, stage present good. lengkap ar pakej tuh...hahaha


p/s; ini pandangan peribadi aku. kalau tak setuju sorry la yerk.
p/s; nas ahmad, lu tak best la bro!

9 comments:

  1. tak layan sangat dah mentor..
    nas ahmad ada lagi eh??
    ok je..
    tapi rasanya mentor kurang sesuai tuk dia..

    ReplyDelete
  2. hi aphids

    waaaa bru td komen blog pasal AF, ni mentor pulaaaa...

    hahaha nak buat cmna emo x layan TV sgt, layan novel jee...

    heeee apapun emo suka gila kot lirik yg joe flizzow buatt...

    heee www.ilovefullcreammilk.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hi aphids

    waaaa bru td komen blog pasal AF, ni mentor pulaaaa...

    hahaha nak buat cmna emo x layan TV sgt, layan novel jee...

    heeee apapun emo suka gila kot lirik yg joe flizzow buatt...

    heee www.ilovefullcreammilk.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. kau kt malaysia ke afiq? dpt tgk mentor lg:D

    ReplyDelete
  5. @fikah
    aah. ada lagi.
    tuh la, melodi gak tmpt dia

    ReplyDelete
  6. @nhidayat
    hyeee....
    hahaha...layan novel lag bgus erk?

    ReplyDelete
  7. @azrie
    bz sgt nih...hehehe

    ReplyDelete
  8. @fira
    kat egypt la, tgk online

    ReplyDelete