Images

camne nak wat simbol2 pada post or komen facebook

Bagi Mereka Yang Guna Laptop

1) makesure keyboar korang berada dalam mode NUMLOCK
2) tekan button (alt)
3) (Fn) & button huruf secara serentak
♥ - huruf L
☻ - huruf K
☺ - huruf J
♠ - huruf O
♣ - huruf I
♦ - huruf U
• - num 7
◘ - num 8
○ - num 9


Bagi Mereka Yang Guna Desktop

1) makesure keyboard korang dalam mode NUMLOCK
2) tekan lama2 button (alt)
3) pastuh serentak dengan langkah 1, tekan KEY NUM kat numeric keypad (sebelah kanan laptop korang-yang cashier slalu dok tekan2 tuh)
hasilnya:

for ☺ 1
for ☻ 2
for ♥ 3 <===
for ♦ 4
for ♣ 5
for ♠ 6
for • 7
for ◘ 8
for ○ 9
for ◙ 10
for ♂ 11
for ♀ 12
for ♪ 13
for ♫ 14
for ☼ 15
for ► 16
for ◄ 17
for ↕ 18
for ‼ 19
for ¶ 20
for § 21
for ▬ 22
for ↨ 23
for ↑ 24
for ↓ 25
for → 26
for ← 27
for ∟ 28
for ↔ 29
for ▲ 30
for ▼ 31
4) korang juga boleh tekan (alt) dan seberapa banyak nombor yang korang suka (contoh alt + 163/198/200). dan lihat hasilnya!

selamat mencuba!

5 comments:

  1. xtau jadi ke x
    ley dicube nihehe

    ReplyDelete
  2. bagusss. thanks! nnti leh try.:)

    ReplyDelete
  3. Aku buat xmenjadi pun..rugi mase aku je...mesti ada ko skip step ni..apa da

    ReplyDelete
  4. try le...mudah je!
    safie: yeke tak jadi? cuba ko wat btol2, kl tak le sgt ko copy paste je...wahahaha

    ReplyDelete